Google a introdus un instrument nou care va ajută să gestionaţi rezultatele afişate pe web la o cautare a numelui dvs.

Intrumentul botezat “Me on the Web” este inclus in Google Dashboard intre informaţiile contului şi cele de la Google Analytics. Instrumentul nu a fost creat pentru a fi o alta setare de confidenţialitate.

Google explică introducerea acestui nou instrument prin faptul că indentitatea ta online nu este determinată doar de ceea ce scrii tu, dar si de ceea ce scriu altii despre tine, indiferent ca esti menţionat intr-un articol pe blogul cuiva, o eticheta pusa unei fotografii sau o actulizare de status pe retelele de socializare.

Aceasta nouă secţiune din Google Dashboard incurajeaza utilizatorii să pastreze fisiere despre aceste menţiuni prin crearea de alerte de cautare ale informaţiilor incluse in profilul Google, cum ar fi, numele sau adresa de email. Aceste alerte se putea seta şi inainte, insă de acum, este nevoie de doar cateva clickuri de mouse.

Noul instrument Google include de asemenea link-uri catre resurse cu privire la gestionarea identitatii online si eliminarea continutului nedorit. Pentru a putea utiliza acest nou instrument este necesar sa va creati un profil Google.

Anunțuri