Anul trecut, 12.000 de femei din Romania au fost victime ale violenţei domestice. Se estimează ca 75% dintre romance nu raportează abuzurile. Anul acesta Fundaţia Sensiblu a lansat o campanie împotriva abuzului ” Pace acasă, pace în lume,, !

Anul trecut au organizat un concurs de creaţie literară şi artistică pentru copiii din clasele I-XII, din intreaga ţară, cu tema Şcoala, zonă liberă de violenţă şi au tratat subiectul violenţei in şcoală, ca manifestare a violenţei invăţate acasă. In acest an vor continua proiectul, iar concursul, deschis copiilor şi adolescenţilor, va avea doua secţiuni: creaţie literară şi artistică (desen,fotografie). Tema din acest an este Pace acasa,pace in lume.

In ultimii doi ani, Avon Romania ia susţinut financiar şi , astfel, au putut dezvolta un program de formare pentru specialiştii care lucrează direct cu cazurile de violenţă domestică. Pană acum, peste 300 de persoane au participat la astfel de traininguri. De asemenea, prin tot ceea ce face, compania a adus in atenţia publicului problema violenţei domestice şi a necesitaţii resurselor şi intervenţiei.

Au o  medie de 20 de cazuri pe luna.Nu toate apelează insa la servicii dar macar sună, povestesc ce li se intampla si cer ajutorul.Nu toate comvorbirile telefonice se finalizează prin consiliere, dar este inportant ca femeile conştientizează că există. o problemă

In cadrul programului Casa Blu funcţionează doua centre: unul de consiliere, cu adresă publică, şi un adăpost temporar, cu adresă confidenţială. Serviciile pe care le oferă femeilor victime ale violenţei domestice constau in consilierea socială, psihologică şi juridică, participarea la un grup de suport, precum şi găzduirea in adăpostul temporar, pentru o perioadă cuprinsă intre trei şi şase luni.

Campaniile au succes atunci cand femeile incep să zambească, cand găsesc resurese să le pese de ele insele, să aibă grijă de sănatatea lor.

Anunțuri