BMW vrea să cucerească un nou segment de piaţă, dorind să accentuieze poziţia de lider prin noul BMW X1.

Campania de promovare a fost realizată de către GSD & M Idea City, aceasta devenind principala agenţie de creaţie pentru brandul BMW.
Prima temă pentru GSD & M a fost deszvoltarea unei noi campanii de comunicare ce să fie la nivel mondial fixată pe tema “Joy“. Filmuleţul a fost facut de agenţia online Interone a BMW, agentie multinaţională cu sediul în Munchen, Germania. Unitatea lor de la Hamburg este responsabilă de comunicaţiile online pentru BMW şi MINI, ei au creat şi dezvoltat aproape toate activitaţile on-line pentru BMW, precum mini situri, situri de prezentare, campanii publicitare, siturile BMW pentru fiecare ţara din lume, etc.

BMW doreşte atât prin noul X1 cât şi prin noile campanii, o nouă ţintă de clienţi, în mare parte oameni ce-şi petrec timpul pe internet şi care folosesc platforme media sociale precum: twitter.com, facebook.com, hi5.com, myspace.com şi aşa mai departe. Se observă ca BMW doresşte să se axeze foarte mult în aceste momente pe marketingul online.

In cel mai recent filmuleţ de pe youtube.com, BMW se foloseste de situri independente ce promovează modelele BMW precum bmwblog.com , blog ce apartine unui fan BMW ce nu are nici o treaba din punct de vedere legal sau contractual cu producatorul german. Interesant este faptul ca BMW nu uita de Romania, alansat spotul campaniei “Joy” si la noi si chiar trebuie sa va spun ca in anul 2008 cele mai multe BMW X5 au venit in tara noastra, asta inainte de venirea crizei economice.

http://www.bmwblog.com/

Reclame