Samsung Electronics a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri după ce a devansat Apple in trimestrul al treilea, in contextul razboiului tehnologic şi juridic dintre cele doua companii.

Să se datoreze acest fapt proastei promovari Apple din ultima vreme? Cand am citit articolul pot spune că am rămas şocata.De obicei cand cineva celebru asociat cu un produs/serviciu moare, valoarea acestuia creşte. Să ne aducem aminte cum s-au vandut albumele lui MJ după moartea acestuia, sau mai recent ale cantareţei Amy Winehouse. Aş fi crezut ca după decesul nefericit al lui Steve Jobs produsele Apple se vor vinde ca painea caldă (trist dar sunt sigura ca toţi ne-am gandit la asta cel putin o dată). Dar se pare ca nu a fost cazul.

Grupul sud-coreean a livrat 27,8 milioane de smartphone-uri in intervalul iulie-septembrie, in creştere cu 44% faţă de trimestrul precedent şi de patru ori mai mari fată de aceeasi perioadă a anului trecut.

Apple, cu livrari de 17,1 milioane de aparate, a avut o cota de piata de 14,6% si a trecut pe locul al doilea, iar Nokia a ramas pe pozitia a treia, cu 14,4%.

Apple si Samsung s-au acuzat reciproc in acest an de incălcarea patentelor pentru tehnologia folosită la telefoanele mobile şi tablete, iar cazurile se judeca incă la Milano si Sydney.

Conflictul s-a acutizat in aprilie, dupa ce Apple a acuzat Samsung, in justitia americană, că aparatele Galaxy copiază iPhone si iPad.

Profitul Apple a crescut cu 53% in trimestrul trei, la 6,6 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 39%, la 28,2 miliarde dolari, insă rezultatele s-au plasat sub estimarile analiştilor pentru prima dată in ultimii trei ani, din cauza cererii slabe pentru iPhone inainte de lansarea modelului 4S.

Vanzarile noului iPhone 4S au depasit 4 milioane de unitati in primul weekend de la lansarea pe piata. pe 14 octombrie, depasind un record anterior al Apple.

Anunțuri